CLUJ-NAPOCA

VIZITATI CLUJUL

Echipa noastra de la Panorama Business Inn va asteapta cu drag

MUZEUL ETNOGRAFIC ROMULUS VUIA

Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” este primul muzeu în aer liber din România, fiind situat în Cluj-Napoca, str. Tăietura Turcului. Muzeul în aer liber are aproximativ 200 obiective. Planul tematic al Parcului a fost elaborat în 1929 de către Romulus Vuia și în anul 1956 acesta a fost restructurat pe patru sectoare: Instalații tehnice și ateliere meșteșugărești; Tipuri zonale de gospodării și monumente de arhitectură populară; sectorul etno-botanic și cel etno-zootehnic.
Wikipedia

PIATA UNIRII

Este punctul zero al orasului si cea mai mare piata istorica din centrul si sud-estul Europei. In prezent, este principalul punct financiar si comercial al orasului.

GRADINA BOTANICA

Este una dintre cele mai frumoase gradini de acest gen din Romania, cu peste 10.000 de specii de plante din intreaga lume. Atractia locului este „Gradina Japoneza”.

MUZEUL DE ARTA

Muzeul Național de Arta se aflat in Piata Unirii nr. 30 din anul 1956. Muzeul este adăpostit într-un important edificiu baroc din secolul al XVIII-lea, Palatul Banffy, opera arhitectului german Johann Eberhard Blaumann. Patrimoniul detinut de Muzeul de Arta Cluj-Napoca este unul impresionant si valoros, incluzand arta romaneasca si universala datata din secolul XV si pana in prezent. Astfel, gasim aici peste 13 000 de piese de arta din diferite ramuri: pictura (peste 3600 piese), sculptura (peste 450 piese), arte grafice (peste 5600 piese), arte decorative (peste 200 piese) si fond documentar (peste 3300 piese).
https://www.macluj.ro/palatul-banffy

OPERA ROMANA

Opera Națională Română Cluj-Napoca este o companie de operă și balet înființată în anul 1919, simultan cu Teatrul Național și Conservatorul de Muzică. În decurs de un secol de existență, Opera Română a prezentat peste 200 titluri de operă, operete și balete.
https://operacluj.ro/reprezentatii/

Arata tentant? Fa o rezervare chiar acum.