Viitorul afacerilor

Atunci când a lovit pandemia Covid-19, ne-am ținut respirația luni de zile, așteptând semne pentru a începe din nou să facem planuri.

Cu toate acestea, adevărul este că, dacă ne așteptăm să revenim la gestionarea afacerilor noastre așa cum am făcut înainte de ianuarie 2020, vom fi probabil dezamăgiți. Pentru că, ne place sau nu, știm că viața înseamnă schimbare: schimbarea modului în care ne gestionăm, modul în care folosim tehnologia și modul în care ne conectăm unii la altii. Iar oamenii care îmbrățișează schimbarea cel mai repede sunt cei care probabil vor avea cel mai mult de câştigat.

Deoarece candidații Navy SEAL, de exemplu, parcurg în șase luni unul dintre cele mai dure regimuri de antrenament din lume. O perioadă care este completată de Săptămâna Iadului, când doar aproximativ 25% dintre ei reuşesc să termine. Instructorii Navy SEAL sunt clari cu privire la modul în care candidații reuşesc să ajungă până la sfârșitul antrenamentului. Cei care termină trec prin acest iad doar pentru că au decis că vor reuși, ei nu speră!

Și astfel, în această perioadă dificilă, proprietarii de afaceri se pot ajuta foarte mult dacă învaţă să facă la fel. Deoarece majoritatea oamenilor urăsc schimbarea, însă unii o vor vedea ca pe o oportunitate de a crește rapid, de a se îmbunătăți exponențial și de a depăși astfel concurența.

Nimeni nu știe cum se vor arăta lucrurile în lumea post-pandemică, chiar dacă o mulțime de experți au analizat evoluțiile din industriile lor, pentru a determina cum ar putea fi ziua de mâine. Dar un lucru este sigur. Este timpul să ne oprim să plângem după ceea ce au pierdut afacerile noastre și să începem munca grea de a recâștiga controlul în sectorul nostru. Căci ziua de mâine va aparține celor care au acces la informații relevante și care au ales să acționeze în baza lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>